Huis van haar Bron

GAIA’S LABYRINT

Lieve allemaal,

Wil je graag een bijzondere avond beleven met een groep vrouwen?Een avond vol boeiende verhalen? Een avond waarbij je zowel lacht, huilt en het leven viert?

Nodig me dan uit en ik kom dit verhaal bij jou thuis als een troubadour uit vervlogen tijden vertellen.

Gaia’s labyrint is een verhaal over een vrouw die vroeger vluchtte in haar zelf bedachte verhalen om te kunnen overleven.  Nu hoeft ze niet meer te vluchten en verteld ze over haar leven. Een leven, zoals elk leven met hoogte en dieptepunten. Gaia’s labyrint is mijn persoonlijk verhaal.

Ongeveer 10 jaar geleden was ik moe en wist ik echt niet meer hoe ik verder moest. Mijn oude patronen werkten niet meer, ik was vast gelopen. Op een ochtend in bad vroeg ik me af, wat ik vroeger ook al weer wou. De antwoorden die opkwamen waren reizen en iets met vrede. Ik boekte een retourvlucht en één overnachting en reisde voor de eerste keer in mijn leven alleen. Ik reisde af naar Israël en Palestina.

Daar liet ik me volledig leiden door mijn intuïtie en die bracht me de mooiste ervaringen van mijn leven. Ik zag daar op die plek , die is vol met het zoeken naar vrede , ook dat wat er tussen staat. Ik zag en ervaarde de kracht van vrouwen als bruggenbouwers tussen deze schijnbare tegenstellingen en besloot een pelgrimstocht met en door vrouwen te organiseren. Jaren later kwam de droom uit, samen met vrouwen uit verschillende geloofsovertuigingen en afkomstig uit verschillende landen zijn we op pad gegaan.

We reisden door Jordanïe, Palestina en Israël. Iedere avond brachten we met vrouwen door die woonden. Soms rondom een kampvuur, soms bij vrouwen thuis. We spraken over onze verlangens, onze hoop op vrede en de rol die vrouwen hierin zouden kunnen nemen. Deze tocht heeft me zoveel geleerd en gebracht en dat wil  ik graag met jullie delen. Op een wijze zoals dat vroeger ging, van mond tot mond, van moeder tot dochter en van schoot tot schoot.”

Gaia’s Labyrint is een rondreizend verhaal dat ondersteund wordt door muziek en beelden. Mythe en realiteit ontmoeten elkaar. Het is een verhaal over godinnen en draken, over licht en donker, over liefde en angst. Over de kracht van vrouwen , de rol die vrouwen kunnen nemen in de wereld van nu en de rol van mannen om hun te ondersteunen in dit proces. Alles wat het verhaal nodig heeft is een gezellige groep vrouwen en een warme kamer. Behalve de reiskosten , vraag ik een bijdrage van 15 euro per persoon.

Zij spreekt tot ons: “Sta op vrouwen.Ik kom om jullie wakker te kussen. Verenig jullie en ga met mij samen op weg naar de bron.”

IMG_1028
IMG_0706
IMG_1548
IMG_0684